Gratis gezondheidscheck bij OfficeTOday Gouda

met zijn allen gezond! Hoe gezond zijn jouw werknemers?

Duurzame inzetbaarheid is van groot belang. Daarom helpt OfficeTOday jou met de eerste stap. Meten is immers weten!

In samenwerking met de Vierstroom (de buren van OfficeTOday Gouda) bieden we jou een gratis gezondheidscheck aan. Wat houdt dat in? *tijdens de gezondheidscheck wordt gewicht, hartslag, vetgehalte, BMI, glucose en cholesterolwaarde gemeten en volgt een gezondheidsadvies van een verpleegkundige van Vierstroom!”

Aanmelden kan via gouda@officetoday.nl onder vermelding van ‘gezondheidscheck’.

Tot gauw!

En blijkt na de check dat er wel het één en ander mag veranderen? Staatssecretaris Klijnsma van Sociale Zaken en Werkgelegenheid maakt € 22 miljoen vrij voor projecten om werknemers gezonder en langer aan het werk te houden. In oktober start een nieuwe ESF-regeling (Europees Sociaal Fonds). De staatssecretaris hoopt dat met name het midden- en kleinbedrijf hier haar voordeel mee doet.

Klijnsma: “Deze regeling biedt bedrijven de mogelijkheid om hun mensen productief, gemotiveerd en gezond aan het werk te houden.”Door de stijgende pensioenleeftijd en de vergrijzende beroepsbevolking is duurzame inzetbaarheid van werknemers een urgenter thema. Steeds meer bedrijven treffen maatregelen om medewerkers langer en fit aan het werk te houden. Met name het midden- en kleinbedrijf (mkb) kan een stimulans gebruiken, maar ook middelgrote bedrijven in de (non-)profit sector kunnen hiervoor in aanmerking komen. Bedrijven kunnen 50% subsidie ontvangen voor kleinschalige projecten van maximaal € 20.000.

Projecten kunnen betrekking hebben op maatregelen om de gezondheid en vitaliteit van medewerkers te bevorderen. Ook initiatieven om de interne en externe mobiliteit te bevorderen, zodat werknemers aantrekkelijk kunnen blijven voor de organisatie en de arbeidsmarkt, behoren hiertoe. En onderzoeken om medewerkers actief te betrekken bij de verbetering van de organisatie van het werk.

Het ministerie van SZW startte in 2012 het programma Duurzame Inzetbaarheid, waarmee zij werknemers en werkgevers wil stimuleren en ondersteunen bij het langer en gezond houden van personeel.